Tobi Tipt

Alles wat je altijd  al hebt willen weten en waar Tobi Talent jou antwoord op kan geven.

1

Update je CV

Wij @TobiTalent zijn in ons werkoverleg op een paar bijzondere zaken gestuit. Zo hebben wij geconstateerd dat kandidaten hun CV op internet te weinig updaten. CV’s zijn verouderd, soms aangevuld door onderop gewoon verder te schrijven of de naam-, adres- en woonplaats gegevens kloppen in het geheel niet meer.

Opmerkelijk dat je persoonlijke visitekaart niet beter onderhouden wordt.

Curriculum VitaeWant dat is je CV, je persoonlijke visitekaart. Het schetst namelijk een beeld van jou als persoon. Het laat zien of je geordend bent, hoe je taalgebruik is, of je ambitieus bent maar ook wat je aan levenservaring hebt opgedaan. Allemaal zaken waar je niet direct over praat in je CV maar die wel zichtbaar zijn door de manier waarop jij jouw visitekaart inricht.

Tijd om toch weer even wat aandacht te besteden aan het opstellen van je CV.

Op het internet zijn vele voorbeelden beschikbaar over hoe je jouw CV kunt opstellen en inrichten. Dan heb ik het niet over al die vormen waarin je een CV kunt gieten, we hebben zelfs een CV op een zelfgemaakte taart ontvangen van een kandidaat bakker. Wel heerlijk natuurlijk maar wij doen transport & logistiek, had de jongen de taart naar de verkeerde gestuurd… pech, toen was de taart al op. Maar het geeft aan dat kandidaten wel hun best doen voor het CV, alleen de aandacht op verkeerde zaken richt. Een CV als visueel plaatje is leuk als je in de grafische industrie aan de slag wil, of een video CV voor camera mensen, maar Transport en Logistiek is een No-Nonsense omgeving.

Wat de opdrachtgever wil zien is een duidelijk en overzichtelijk CV met vooral het belangrijkste bovenaan.

Met het belangrijkste bovenaan bedoelen we de informatie die aansluit op de vacature, begin niet te vertellen dat je als krantenjongen begonnen bent. Houdt rekening met het feit dat de opdrachtgever meerdere CV’s onder ogen krijgt en daarom vaak gehaast een CV doorleest. Als er dan geen goede aansluiting met de vacature gevonden wordt, lig je er al bijna uit.

Let dus in een vacaturetekst goed op wat er gevraagd wordt en pas je CV daarop aan.

Houdt je CV op de diverse vacaturesites ook in orde, pas relevante informatie aan en upload de CV opnieuw. Dan kom je ook weer bovenaan in de zoekresultaten. Wat dat betreft moet je ook rekening houden met de juiste steekwoorden in je CV. Als je voor jouw gewenste baan speciale vaardigheden verworven hebt, zorg dan dat ze juist en overzichtelijk, maar zeer zeker met een goede spelling in je CV staan. Dat maakt het zoeken met kernwoorden voor de recruiter overzichtelijker, zo val jij eerder op en kunnen wij sneller voor jou aan de slag.

 

2

De vier belangrijkste mensen voor jouw carrière

Zijn niet de collega’s waar je graag mee gaat stappen en zeker geen familie of vrienden.

  1. Maar wel de mensen waar jij door geïnspireerd raakt. Zoals een vroegere leraar die jou essentiële levenslessen leerde, een collega of leidinggevende die jou motiveerde of de sportinstructeur die het beste in jou naar boven bracht. Van deze mensen heb jij wat geleerd, ze hebben jouw persoonlijkheid helpen vormen. Die mensen zagen jouw potentieel en wisten je te stimuleren om er meer uit te halen.Foto H3
  2. Personeel, een assistent of een stagiair die met jou hebben samengewerkt. Als jullie in een prettige sfeer hebben gewerkt is de kans groot dat ook zij een goed woordje voor      jou kunnen doen.
  3. Zakelijke partners of contactpersonen die je regelmatig aan de telefoon hebt gehad. Zij kunnen een opstap voor jou zijn in hun bedrijf.
  4. De leverancier, van goederen of diensten. Als jij goed voor hen bent geweest willen ze vast wel wat goeds voor jou terug doen.

Al deze mensen kunnen een objectief beeld van jou schetsen. Je hebt credits bij ze opgebouwd, maak daar gebruik van. Zo kan je deze mensen benaderen met een telefoontje, een email of een bericht op hun sociale media profiel met de vraag of ze een aanbeveling of een goede referentie willen achterlaten, op jouw sociale media profiel.

Daarnaast zijn deze personen misschien ook wel bereid om samen met jou te kijken wat voor een carrière switch je kan maken. Dit kan in een soort van brainstormsessie of vraag ze gewoon wat zij denken dat geschikt voor jou is. Grote kans dat ze je wel op een bepaalde plek zien zitten.

Als dit jou niet ligt en jij je bezwaard voelt om dat aan deze mensen te vragen bedenk dan dat jij ook een aanbeveling of referentie op hun profiel kan achterlaten. Zo kunnen jullie elkaar een dienst bewijzen. Maak daar gebruik van.

3

Wet Werk en Zekerheid

25168397_s

Op P&OActueel hebben wij een artikel gevonden dat de Wet Werk en Zekerheid overzichtelijk weergeeft. De auteur Bob Jansen heeft de gehele wetgeving kunnen terugbrengen naar vier overzichtelijke pagina’s, ook te downloaden als PDF.

Uiteraard is het effect van deze wetgeving voor iedereen weer anders. Daarom gaan wij hier niet in op de individuele situaties, wel adviseren wij alle betrokkenen om deze wetgeving met aandacht door te nemen, zodat de gevolgen voor de persoonlijke situatie verduidelijkt kunnen worden.

4

De eerste voorbereidingen op een sollicitatiegesprek.

Jij krijgen bij TobiTalent veel vragen over het sollicitatiegesprek en de manier van jezelf presenteren. Omdat solliciteren mensenwerk is kan je niet zomaar een standaard uitdraaien. Wij begeleiden de mensen dan ook op maat, met voor iedere vacature de juiste tools.

Sommige zaken blijven echter onveranderd.

Solliciteren komt erop neer dat je jezelf verkoopt, het beste wat je te bieden hebt, in de etalage legt. Alles valt of staat met een goede en zorgvuldige voorbereiding. Zelfs het doornemen van je eigen CV kan pijnlijke momenten voorkomen als blijkt dat je essentiële informatie vergeten bent. Maar ook kleding, voorbereiding voor de route naar het gesprek en het bekijken van het bedrijfsprofiel op de website zijn belangrijke aspecten.

Vergeet echter niet dat ze een medewerker zoeken!

Je bent niet een werkzoekende, je bent iemand die iets te bieden heeft! Jouw kennis en ervaringen kunnen een aanwinst voor het bedrijf zijn. Probeer ze dan ook te overtuigen van jouw waarde, niet overdreven maar met sterke doordachte argumenten.

Stel ook gerichte vragen.

Laat zien dat je betrokken bent en je verdiept in de organisatie. Vraag naar de sfeer en gebruiken in het bedrijf, uit wat voor mensen de afdeling bestaat en of er mogelijkheden zijn voor studie of doorgroeien.

Presenteer jezelf als een volwaardig gesprekspartner.

Kijk jouw gesprekspartner gewoon in de ogen, let op je lichaamstaal, hou je zinnen kort en bondig maar spreek ook over je passies.

Probeer vooral naar jezelf te kijken zoals het bedrijf jou ziet en vraag jezelf af waarom jij het beste geschikt bent voor de functie en straal die overtuiging dan ook uit. Het lijkt allemaal duidelijk en gewoon maar de realiteit is er een van zenuwachtig, soms wat gespannen. Bedenk dan dat je niet meer dan je best kunt doen en beloof jezelf dat je dat dan ook doet.