Onze downloads in PDF

- - Tobi Talent - -

Week van de Werkstress

3 – 6 november 2014

Burnout

Een van de meest voorkomende beroepsziekten is stress op de werkvloer, ruim 1 op de 8 werknemers hebben hier last van. Per jaar hebben bijna 1 miljoen mensen een verhoogd risico op een Burn-out of andere werk gerelateerde ziekten. De signalen naar aanloop van deze ziekten worden te laat herkend, zo worden slapeloosheid, hoofdpijn en oververmoeidheid afgedaan als een tijdelijk probleem.

Om dit probleem bespreekbaar te maken heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de “check je werkstress week” georganiseerd.

Tijdens deze week worden er bijeenkomsten georganiseerd en manieren gezocht om dit probleem aan te pakken. Zo zijn er initiatieven waarbij managers even van baan wisselen met medewerkers maar ook loop-lunches om zo een gezondere levensstijl te promoten. Hierin wordt natuurlijk ook de aandacht gevestigd op het voedingsassortiment in bedrijfskantines.

Om stress te signaleren en te verminderen is het noodzaak dat je problemen snel signaleert en vervolgens bespreekbaar maakt. Neem klachten serieus en laat het niet uitlopen op arbeidsongeschiktheid. Voor een overzicht van de activiteiten kun je kijken op www.checkjewerkstress.nl